fbpx

Groeps cursus

Wat is HypnoBirthing met Janne (groepscursus):

HypnoBirthing met Janne  is een zwangerschapscursus die jou en je partner samen voorbereidt op een prachtige, ontspannen bevalling waar jullie goed op terug kunnen kijken. In HypnoBirthing hebben we de overtuiging dat alle baby`s in een sfeer van warmte, rust en vreugde geboren zouden moeten worden en dat de moeder het gevoel kan ervaren van blijdschap omdat ze fysiek en mentaal goed is voorbereid. Centraal hierbij staat het aanleren van ontspanningstechnieken.

Vaak krijg ik over HypnoBirthing de vraag,  is het niet heel zweverig en ga ik in hypnose? Over het  woord “Hypno” in HypnoBirthing bestaan veel misvattingen. Velen denken dat je daarbij de controle kwijt bent en dat je dingen gaat doen die je nooit heb gewild of die je je niet meer kan herinneren? Dit alles is gelukkig niet waar! Hypnose is niets anders dan in een diepe staat van ontspanning zijn waarbij je uit je hoofd en in je lijf gaat. Je kunt dit vergelijken met het lezen van een goed boek, als je lekker aan het sporten bent of aan het kijken bent van een goede film. Dit noemen ze zelfhypnose ofwel een diepe staat van ontspanning.

In die diepe staat van ontspanning leer je in contact te zijn met je lichaam, het geboorteproces en je kindje. Zonder dat je afgeleid wordt door je omgeving, angsten of beperkende gedachten. Je kunt je vanuit die ontspanning je lijf volgen en je overgeven aan de geboorte.

Tijdens de cursus leer je:

 • Veel verschillende ontspanningstechnieken, waardoor je in iedere situatie (in de rest van je leven) een diepe ontspanning kunt ervaren.
 • Theorie over de werking van de geboortespieren, de verschillende fases van zwangerschap en geboorte.
 • Hoe je de hormonen oxytocine en endorfine in jouw lichaam kunt stimuleren, waardoor je minder pijn kunt ervaren.
 • Verschillende ademhalingstechnieken om rustig mee te kunnen bewegen tijdens alle fases van het geboorteproces.
 • Om de cirkel van angst – spanning – pijn te doorbreken en angst voor de geboorte los te laten. Je krijgt daarvoor in de plaats positieve verwachtingen en gevoelens bij het geboorteproces. Je voelt je relaxed en sterk en kijkt vol vertrouwen uit naar een mooie geboorte van jullie kindje.
 • Massage- en visualisatietechnieken. Thuis oefen je hier samen mee, zodat je tijdens de zwangerschap fijn ontspant (en je baby ook!) en je dit moeiteloos in kunt zetten op het moment dat jullie kindje geboren wordt.
 • In plaats van te persen op commando, leer je mee te bewegen met jouw lijf. Door mee naar beneden te ademen, mee te werken met je lichaam, zonder deze vast te zetten, waardoor je kindje soepel geboren kan worden en jij energiek blijft.
 • Jullie leren houdingen om de golvingen op te vangen.
 • Jullie ontdekken jullie geboortewensen en maken hier een helder geboorteplan van, zodat jullie wensen gehoord worden.
 • We kijken prachtige geboortefilms waardoor jullie echt gaan zien dat het mogelijk is; een fijne geboorte van jullie kindje!

Wanneer start je:

Het is fijn te starten met een zwangerschapscursus als jij je daar klaar voor voelt. Je kunt op elk moment in je zwangerschap beginnen. Eerder in de zwangerschap is handig, want dan heb je de tijd je alles eigen te maken. Maar ook in je laatste trimester kunnen jullie de technieken nog prima eigen maken voor een mooie geboorte! Ik raad je aan de cursus af te ronden voor de 37e week van je zwangerschap.

Met wie:

Je volgt de cursus met je geboortepartner. Dat kan je man of vrouw zijn, maar ook je moeder, doula, zus of vriendin. Ook kun je de cursus alleen volgen als je situatie anders is.

Er zijn bij de vijf weekse groepscursus maximaal 7 stellen, zodat er voor iedereen genoeg rust & ruimte is voor een fijne deelname.
Bij de cursus-in-1-dag werk ik met maximaal 8 koppels. Liever privé? Ook dat is mogelijk.  Bij de privé cursussen kun je in bij mij in de praktijk komen of ik kom bij jullie thuis.

Tarief:  

De kosten voor een groepscursus zijn €250,-

Hiervoor krijg je:

 • Een kennismaking per email of telefonisch
 • 5 lessen van elk 2.5 uur
 • Het HypnoBirthing boek geschreven door Marie F. Mongon
 • HypnoBirthing audio met ontspanningsoefeningen
 • Hand-outs met veel informatie
 • Ondersteuning per mail of telefonisch voor, tijdens en na de cursus

Wil je weten of jouw zorgverzekeraar deze cursus vergoed? Kijk dan even op deze link.

“My baby and I working together”

Zwanger met Janne

Janne-Marij Wolterink

Haarstraat 77
7462 AL Rijssen

info@zwangermetjanne.nl
06 – 37 56 65 26

Privacy verklaring
Algemene voorwaarden
https://b-lijfinbalans.nl/

 Facebook Zwanger met Janne Instagram Zwanger met Janne

KvK: 59384212
AGBcode: 9005795

HypnoBirthing